NL : FR : DE
Zoeken

Logo Toerisme Vlaanderen
Oostenrijk
 Algemeen  | Logies | Uit | Vervoer | Tips


Oostenrijk Algemeen

Eurosleutel

De Eurosleutel is een systeem waardoor je met ťťn sleutel toegang krijgt tot meer dan 10.000 openbare toiletten en douches, in verschillende Europese landen (momenteel voornamelijk in Duitsland en Oostenrijk). De sleutel kan enkel gekocht worden door personen die ouder zijn dan 70 jaar en door personen met een fysieke beperking. Surf naar www.eurosleutel.nl om hem te bestellen. Informatie beschikbaar in het Nederlands.

 

Lawine
Heel uitgebreid is de databank van IBFT, onze zusterorganisatie in Oostenrijk. Je zou haast zeggen dat deze website informatie over ďallesĒ voor ďiedereenĒ biedt. Welke handicap of beperking je ook hebt, je krijgt een degelijke kijk op de toegankelijkheid van het toerisme in ruime zin, in heel Oostenrijk. Ook wie bijv. persoonlijke assistentie zoekt of met kleine kinderen reist, vindt hier nuttige informatie. De link www.ibft.at/de/search leidt naar de databank die zelf toegang geeft tot gedetailleerde checklijsten.
Informatie beschikbaar in het Duits en Engels.

 

Regio's en Steden

OberŲsterreich
Welke bezienswaardigheden en verblijfplaatsen in OberŲsterreich rolstoeltoegankelijk zijn, staat verzameld op
www.oberoesterreich.at. De site maakt een onderscheid tussen beperkt toegankelijk, toegankelijk en ďabsoluutĒ toegankelijk voor rolstoelen. De gehanteerde criteria staan algemeen op de zoekpagina vermeld. Voor logies kun je de relevante meetgegevens opzoeken. Ook andere nuttige adressen, bijv. voor aangepast vervoer, zijn hier te vinden.
Info beschikbaar in het Duits.

 

Jodelahitie!
Een reis naar Tirol organiseren wordt kinderspel met de website www.ohnehandicap.tirol.at. De site heeft voor elk wat wils: cultuur en natuur, logeren en genieten en natuurlijk alles wat je over wintersport wou weten.
Info beschikbaar in het Duits, Engels, Frans, Nederlands, Tsjechisch, Deens, Italiaans, Pools, Russisch, Arabisch, Chinees, Japans, Koreaans, Roemeens en Spaans.

 

Wenen
De website van de Weense toeristische dienst bevat een uitgebreide gids voor bezoekers met een handicap. Via www.wien.info/en/travel-info/accessible-vienna krijg je een overzicht van de toegankelijkheid van bezienswaardigheden, horeca, activiteiten en diensten. Deze informatie is beschikbaar in het Engels, Duits, Italiaans, Frans, Spaans, Hongaars, Russisch, Pools, Roemeens, Tsjechisch, Japans, Arabisch en Chinees.

 

Uit eerste hand
Persoonlijke vakantietips en reiservaringen van onze bezoekers lees je in het hoofdstuk Tips.

 

Meer...

Allerlei toegankelijkheidsinfo over deze bestemming vind je onder meer hier (zie ook Reisinfo en Links: Internationaal).

www.disabilityworld.com/accom
www.globalaccessnews.com
www.picturevakanties.nl
www.procrustes.nl
www.wheeltheworld.net
www.eurocampings.nl
www.bbtev.de