NL : FR : DE
Zoeken

Logo Toerisme Vlaanderen
Nederland

Maradijs

Maradijs organiseert begeleide creatieve vakanties in het zuiden van Nederland voor volwassenen met een verstandelijke beperking.
Op www.maradijs.nl vind je alle info over de themavakanties: koken en bakken, muziek en dans, crea en schilderen, glitter en beauty, een winter- of safarivakantie...
Contact: Tel. 0031 (0)24-8455488 - E-mail info@maradijs.nl.
 

Challenge Resorts & Travel

Stichting Challenge & Resorts organiseert aangepaste individuele reizen naar Aruba, Bonaire, CuraÁao, Duitsland, Egypte, Frankrijk, Jamaica, Nederland, Oostenrijk, Spanje, Tenerife en Turkije.

Contacteer de stichting via:

Tel.: 0031 7 13 64 91 79

Gsm: 0031 6 24 60 62 69

E-mail: s.lindenberg@challengeresorts.org

Website: www.challengeresorts.org

 

Vakantiebureau

Hetvakantiebureau.nl organiseert vakanties voor onder andere, ouderen en mensen met een lichamelijke beperking maar ook voor personen met een visuele of een licht verstandelijke beperking. Alle vakanties vinden plaats in Nederland. Ook deelnemers uit Vlaanderen zijn welkom.

Meer info vind je op www.hetvakantiebureau.nl. De informatie is beschikbaar in het Nederlands.

 

Beeldig

Op zoek naar aangepaste vakantieaccommodatie of reizen? Picture Vakanties bundelt vakantiemogelijkheden voor mensen met een lichamelijk, verstandelijke en psychische beperking en of chronische ziekte.

Vooral het aanbod in Nederland wordt uitgebreid in beeld gebracht, maar ook wie elders op vakantie wil, vindt hier verschillende goede ideeŽn. De samentellers spreken uit (professionele of persoonlijke) ervaring. De website www.picturevakanties.nl is beschikbaar in het Nederlands.

 

De Blauwe Gids

De Blauwe gids is een uitgave van de Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV). In deze vakantiegids presenteren Nederlandse organisaties hun vakantie- en recreatieaanbod voor rolstoelgebruikers. De vakanties zijn individueel of met een groep. Bestemmingen zijn o.a. Nederland, BelgiŽ, ItaliŽ, Griekenland en Spanje. Bovendien is er de website www.deblauwegids.nl waar je de reisbestemmingen en organisaties kan selecteren volgens je persoonlijke voorkeuren.

De Blauwe gids is te bestellen bij de NBAV, Regentesselaan 20-26, 1217 EG Hilversum, telefoon: +31 (0)88 33 55 700 of fax: +31 (0)88 33 55 777 en via de website www.deblauwegids.nl.
Info beschikbaar in het Nederlands.

 

DOE reizen

Reizigers met een fysieke of licht verstandelijke beperking die een helpende hand nodig hebben om hun reis of uitstap te organiseren, kunnen hiervoor ondersteuning vragen aan de organisatie 'DOE Reizen'. Sluit je liever aan bij een georganiseerde groepsvakantie, dan kan je kiezen uit een aanbod aan reizen naar verschillende Nederlandse, maar ook verdere bestemmingen. Meer info op www.doe-reizen.nl.

 

Flow Reizen

Sinds 1990 organiseert Flow Reizen jaarlijks een groot aantal sportieve en actieve groepsreizen (skivakanties en zomerreizen). De reizen zijn bedoeld voor mensen met een licht verstandelijke beperking, met autisme, epilepsie of een niet-aangeboren hersenletsel. Er wordt gereisd met ervaren begeleiders, ťťn begeleider per 5 deelnemers. De leeftijd van de deelnemers varieert tussen 18 en 50 jaar. Meer uitleg krijg je op www.flowreizen.nl.

 

Frondida Travel
Deze reisorganisator biedt zorgvakanties aan in Griekenland en in Nederland. De website www.frondidatravel.nl omvat rijk geÔllustreerde besprekingen van diverse toegankelijke hotels in Griekenland.
Info: Frondida Travel, Het Spectrum 54, 8254 AT Dronten, NL
Tel.: +31 (0)321 310420, fax: +31 (0)321 383123, e-mail: info@frondidatravel.nl

De informatie is beschikbaar in het Nederlands.

 

MundoRado Reizen
MundoRado Reizen specialiseert zich in aangepaste vakanties voor mensen met een lichamelijke beperking en NAH (niet-aangeboren hersenletsel).

Info: MundoRado Reizen

Noothoven van Goorstraat 11e
2806 RA Gouda
of:
Postbus 109
2800 AC Gouda

Telefoon +31 (0)182587056 - Fax +31 (0)182587059
E-mail info@mundorado.nl - website www.mundoradoreizen.nl 
Info beschikbaar in het Nederlands.
 

Handicamp

Stichting Handicamp organiseert avontuurlijke camperreizen in Europa voor mensen van ongeveer 18 tot 40 jaar met een lichamelijke handicap . De duur van de reizen varieert van een dag of een weekend tot zeven dagen. De reizen worden gemaakt in een luxe, volledig aangepaste camper, die ruimte biedt aan acht vakantiegangers. Begeleiding gebeurt door een ervaren chauffeur en er is altijd verpleegkundige en verzorgende hulp aanwezig. Naast de reizen die door Stichting Handicamp Overijssel worden georganiseerd, is het mogelijk dat de camper, met chauffeur, verhuurd wordt aan groepen die hun eigen verzorging hebben. Dit worden Plusreizen genoemd. Je kunt in overleg met Plusreizen een reis maken in Nederland of naar het buitenland.

Ook kan bij Handicamp een VW bus gehuurd worden met of zonder een vouwwagen waar men mee op vakantie kan (voorwaarde is wel dat er 1 rolstoeler mee gaat). Deze VW bus (met oprijgoten) is ook te huur om een rolstoel te vervoeren voor andere doeleinden.

Stichting Handicamp Overijssel - Bedrijvenweg 25 - 7442 CW Nijverdal

Telefoon +31 (0)548 61889, b.g.g +31 (0)546 579434 - Website: www.handicamp.eu.

Informatie beschikbaar in het Nederlands.

 

Het Buitenhof

Het Buitenhof is lid van de ANVR, SGR en het Calamiteitenfonds en is specialist in begeleide reizen voor mensen met een lichte verstandelijke handicap. Op de internetsite trek je alvast de hele wereld rond, van Valkenburg tot Thailand en van Lloret de Mar tot Apeldoorn.

Info: Postbus 109, 2800 AC Gouda, Nederland

telefoon: +31 (0)18 258 70 58 - fax: +31 (0)18 258 70 59 - e-mail: info@buitenhof.nl  - website: www.buitenhof.nl .

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Meteen MEE
Op welke organisaties en diensten in Nederland kun je een beroep doen als je een beperking hebt en met vakantie wil? De MEE Vakantiewijzer (www.meevakantiewijzer.nl) geeft je een overzicht.  Vervoer, accommodatie en georganiseerde reizen, het komt allemaal aan bod. MEE is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking of chronische ziekte.
Ook handig om bij de hand te hebben als je een vakantie plant, zijn de MEE-vragenlijsten. Met die lijsten kom je makkelijker te weten of alles wat je nodig hebt op vakantie voorzien is. Duid op de lijst aan wat voor jou belangrijk is, en vraag die punten vooraf na bij je reisagent of een medewerker ter plaatse (lees hierover ook onze algemene suggesties omtrent reizen met een handicap). De lijst helpt je ook om niets te vergeten bij het inpakken. Er is een lijst voor vervoer en ťťn voor aanpassingen. De informatie is beschikbaar in het Nederlands.

 

 

Onderweg
Onderweg Reizen organiseert begeleide vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Er wordt gereisd in kleine groepen (max. 9 personen). De reizen gaan altijd naar een plaats in Nederland. Informatie in het Nederlands vind je op de website http://onderweg-reizen.nl.

Pangea
Het reisbureau Pangea Travel organiseert sinds 2007 individuele (verre) reizen voor mensen met een visuele handicap. Bij de reisprogrammaís wordt veel aandacht besteed aan horen, voelen, ruiken en proeven.
PANGEA Travel - Jansbuitensingel 29 - 6811 AD Arnhem
Tel: +31 (0)26-3707511 - E-mail: info@pangeatravel.nl - Website: www.pangeatravel.nl

Info in het Nederlands.

 

Poly-aktief

Stichting Poly-aktief is een non-profit organisatie, actief in Europa, die skivakanties en -lessen organiseert voor mensen met een fysieke handicap. Er zijn verschillende verblijfsmogelijkheden: hotel, pension of appartement. De organisatie is gespecialiseerd in reizen voor gezinnen met een gehandicapt kind, waardoor de ouders kunnen gaan skiŽn, terwijl de kinderen naar de skischool gaan, alsook voor individuele reizigers, al dan niet vergezeld van een partner.

Poly-aktief maakt deel uit van het Europese SLIDE-project.

 • Bezoekadres (op afspraak)
  Acaciaplein 400a
  1741 XA Schagen NH
  Tel. +31 6 508 11 408
 • Kantooradres;
  Kloosterlaan 25
  4772 RA Langeweg NBr
  Tel. +31 168 336602
  Fax +31 168 330901

E-mail: info-be@poly-aktief.org

 

Website: www.poly-aktief.org

Info beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.

 

Reizen met een rolstoel

De Nederlandse vakantiesite voor rolstoelers www.rolstoelgebruiker.nl biedt informatie en inspiratie. Je vindt er nuttige tips voor een vakantie in Nederland, maar ook over andere landen. De informatie is beschikbaar in het Nederlands.

 

Watersporten kan iedereenÖ
ÖDat is de lijfspreuk van de Nederlandse watersportorganisatie Sailwise.   Of je nu in een rolstoel zit, blind bent, lichamelijk of verstandelijk gehandicapt ... de wind maakt geen onderscheid. Al 35 jaar biedt Sailwise watersportvakanties voor mensen met een beperking en chronisch zieken. Jaarlijks nemen zo'n 1400 gasten deel aan een watersportvakantie bij SailWise. Dat kan op de klipper Lurgerdina, de catamaran Beatrix en het avontureneiland Robinson Crusoe. Alle drie de accommodaties zijn volledig aangepast voor mensen met een beperking.

Een overzicht van het volledige aanbod vind je op de website www.sailwise.nl of www.watersportenkaniedereen.nl. Heb je nog vragen? Mail dan naar info@sailwise.nl of bel +31 228 350 756
Blijf op de hoogte van SailWise en volg ons! www.facebook.com/sailwise en www.twitter.com/sailwise.

 

Skivereniging VGW

De Nederlandse VGW organiseert wintersportreizen (alpineskiŽn) voor lichamelijk gehandicapten van 8 tot 80 jaar, met voorziening van geschikt materiaal en skilessen. De organisatie werkt met vrijwillige begeleiders en monitors, waardoor de vakantiebudgetten overeenkomen met de budgetten voor doorsnee wintersportvakanties.

De vereniging organiseert tevens skilessen in Nederland, in de periodes september-december en februari-maart.

Info: Anneke van den Berg, Waardgracht 5, 2312 RN Leiden, telefoon: +31 (0)71 512 59 87 Ė e-mail: info@bgw-online.nl - website: www.vgw-online.nl .

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Dolfijn Vakanties

Dolfijn Vakanties organiseert vakantiereizen binnen en buiten Europa voor mensen met een verstandelijke beperking (vanaf 16 jaar). Informatie over het aanbod en de voorwaarden is te lezen in de reisgids van Dolfijn Vakanties. Mensen met interesse (om mee te reizen of te begeleiden) kunnen een reisgids aanvragen via deze website: www.dolfijnvakanties.nl.

Adres: Dolfijn Vakanties, Postbus 242, 2290 AE Wageningen, telefoon: +31 (0)174 29 33 69

e-mail: info@dolfijnvakanties.nl.

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Stichting Globeroller

Globeroller organiseert groepsreizen voor mensen met een lichamelijke handicap die assistentie en/of hulp nodig hebben, voornamelijk vliegreizen naar buitenlandse bestemmingen.

Er worden geen leeftijdsgrenzen gesteld. Uitgesloten van deelname zijn: bedlegerigen, mensen met een verstandelijke handicap en mensen met een zwakke gezondheid en/of besmettelijke aandoening.

Uiteraard zijn niet-gehandicapte relaties (partner, familie, vrienden) ook welkom; zij betalen een lagere reissom, omdat ze geen assistentie nodig hebben.

Info: Wouter Hollemanplein 106, 5616 JX Eindhoven, Nederland - e-mail: info@globe-roller.nl  - website: www.globe-roller.nl en www.vakantiehulpdienst.nl.

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Stichting MiVa vakanties

Doel is vakantieaccommodaties te realiseren in Frankrijk voor de vakantieganger die behoefte heeft aan aanpassingen en/of hulpmiddelen op zijn vakantieadres, maar die wel geÔntegreerd op vakantie wil. De organisatie ontwikkelt accommodaties (bijvoorbeeld bungalows) die aan alle wensen en eisen voldoen.

Info: Stichting MiVa Vakanties, Postbus 5113, 2701 GC Zoetermeer, Nederland.

telefoon: +31 (0)79 322 91 91 - fax: +31 (0)79 322 97 27 - e-mail: info@miva-vakanties.nl - website: http://mivavakanties.eu/ .

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Tracks Travel

Tracks Travel is een Nederlandse reisorganisatie die reizen binnen Europa organiseert, voor mensen met een verstandelijke handicap, autisme en epilepsie. De organisatie biedt verschillende formules op maat: gaande van strandvakanties, over fiets- en wandelvakanties tot zeilvakanties en bungalowvakanties.

Info: Postbus 31, 2360 AA Warmond, Nederland

telefoon en fax: +31 (0)71 301 18 88 - e-mail: info@trackstravel.nl - website:  www.trackstravel.nl .

Info beschikbaar in het Nederlands.

 

Vakantie en zorg

Het reisbureau "Vakantie en zorg" is gespecialiseerd in aangepaste vakanties, binnen en buiten Nederland. Hun website www.reisburovakantieenzorg.nl is echter veel meer dan een elektronisch visitekaartje. (Zorg)hotels, appartementen, groepsaccommodatie, campings, ... zelfs tips voor bootvakanties komen hier ter sprake. De informatie is beschikbaar in het Nederlands.

 

Wielewaal

Stichting Wielewaal organiseert vakanties en vakantiedagopvang voor kinderen en jongeren met een beperking. Er zijn activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking, een meervoudig complexe handicap en voor mensen met ADHD / Autisme Spectrum Stoornis. Van Texel tot Toscane en van Friesland tot Florida, alles is mogelijk. De vakanties worden 1 op 1 begeleid door vrijwilligers en voor de medische zorg is een verpleegkundige aanwezig. Meer informatie is te vinden op www.wielewaal.nl.
Informatie: Stichting Wielewaal, Regentesselaan 20-26, 1217 EG Hilversum, Tel.: +31 (0) 88 122 44 00, info@wielewaal.nl.
 

Accessible Travel Netherlands

 

Voor korte- en lange vakanties in Nederland, kunt u terecht bij deze organisatie. Deze zelfstandige reisagente helpt u bij het boeken van accommodaties, aangepast vervoer, toegankelijke tours en het huren van hulpmiddelen. Tevens kunt u op de website veel informatie vinden over toegankelijk reizen in Nederland.

Contacteer hun via:

Tel.: 0031 (0)6 53 86 90 92

E-mail: info@accessibletravelnl.com 

Website: www.accessibletravelnl.com

Adres: Admiraal de Ruijterweg 113-3, 1056 EW, Amsterdam, Nederland