NL : FR : DE
Zoeken

Logo Toerisme Vlaanderen
Zambia

Safari op wieltjes
Rolstoelgebruiker en ervaren Afrikareiziger Gordon Rattray beschrijft zijn ervaringen in het boek ďAccess Africa: Safaris for people with limited mobilityĒ. Hij maakt je wegwijs in de 5 grote safarilanden Kenia, Tanzania, NamibiŽ, Botswana en Zuid-Afrika en bespreekt ook de Victoria-watervallen in Zambia. De voorbereiding, de reis naar je bestemming en alles wat je moet weten over logies, bezienswaardigheden, vervoer, hulpmiddelen en andere nuttige zaken, lees je in dit boek. Meer informatie kun je vinden op http://www.accessibletourism.org/?i=enat.en.news.660. Het boek is in het Engels
 

Op safari met een beperking

In zijn artikel geeft schrijver en Afrikareiziger Jeff Camack je heel wat tips voor een goede voorbereiding van je safarireis: van touroperators die gespecialiseerd zijn in het organiseren van toegankelijke safaritrips tot tips om het meest geschikte verblijv uit te kiezen. Daarnaast laat hij je reeds proeven van een safaritocht door uitgebreid te beschrijven wat je er zoal van kan verwachten. Hij richt zich tot mensen met verschillende vormen van beperking: reizigers met beperkte mobiliteit, blinde/slechtziende en dove/slechthorende safarigangers en mensen met een chronische ziekte. Het artikel werd in het Engels geschreven.

Meer...

Allerlei toegankelijkheidsinfo over deze bestemming vind je onder meer hier (zie ook Reisinfo en Links: Internationaal).

www.able-travel.com/