NL : FR : DE
Zoeken

Logo Toerisme Vlaanderen
Zwitserland
 Algemeen  | Logies | Uit | Vervoer | Tips


Drempelvrij
De Zwitserse Jeugdherbergen zorgen ervoor dat ook mensen met een beperking  van een obstakelvrij verblijf kunnen genieten. Op de website www.youthhostel.ch/de/hostels/liste/hindernisfrei kun je gedetailleerde informatie vinden over de toegankelijkheid van de jeugdherbergen in Zwitserland. Per jeugdherberg vind je ook praktische informatie omtrent de toegankelijkheid van het (publiek) transport, toegankelijke gebouwen en excursies en nabijgelegen apotheken. De informatie is beschikbaar in het Duits, het Frans en het Engels.

 

Zwitserse precisie
Steeds vaker werken algemene toeristische diensten samen met toegankelijkheidsorganisaties. Een positieve evolutie, vinden wij. Waartoe dit zoal kan leiden zie je op www.myswitzerland.com, de site van de Zwitserse toeristische overheid. De rubriek ďReizenĒ bevat een juweeltje van een hoofdstuk over ďreizen met een handicapĒ. Nuttige tips en een veelbelovende selectie van links wijzen je de weg in 13 talen. Wil je liever de informatie beluisteren? Dan klik je op de knop ďvoorlezenĒ. Een fraai werkstuk van onze Zwitserse collegaís van M.I.S.!
Info beschikbaar in het Tsjechisch, Duits, Engels, Spaans, Frans, Italiaans, Pools, Nederlands, Russisch, Chinees, Taiwanees, Japans en Koreaans.

 

Hoge toppen

Mobility International Schweiz heeft een website met nuttige adressen en tips over logies, vervoer en bezienswaardigheden in de verschillende kantons in Zwitserland. Ook reisverhalen uit andere landen hebben een plaatsje gevonden op www.mis-ch.ch.

 

Toggenburg

Als zomer- en wintersportgebied heeft Toggenburg al faam verworven. Nu is hier ook de toegankelijkheid van het toerisme in kaart gebracht. Op basis van objectieve doorlichtingen is een overzicht gemaakt van de beschikbare vervoermogelijkheden, logies, restaurants, wandelingen en andere activiteiten. De informatie is in zijn geheel of per onderwerp op te halen via de website http://www.toggenburg.org/en/region/toggenburg/barrier-free-toggenburg . De informatie is beschikbaar in het Duits.